Veelgestelde vragen fotoshoot

Heb je interesse in een fotoshoot bij ons, maar heb je nog wat vragen? Bekijk onze lijst met veelgestelde vragen of deze je vraag beantwoord. Staat die er niet bij? Stuur ons dan gerust een mail en we helpen je graag verder!

 

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij werken enkel op afspraak. Doorgaans doen wij fotoshoots op woensdagen en vrijdagen. Dit kan doorgaans niet in de avond, maar tijdens kantooruren. We kunnen ook fotoshoots op zaterdag inplannen. De kosten voor avond- of weekend zijn afhankelijk van het soort fotoshoot. Meer informatie vindt je op de betreffende fotoshoot pagina’s.

Maken jullie ook pasfoto’s?

Nee, wij maken geen pasfoto’s. Dit heeft enkel te maken met het feit dat je met standaard winkeltijden open dient te zijn. Wij werken enkel op afspraak voor exclusieve fotoshoots.  

Krijg ik alle fotobestanden?


Ja in sommige gevallen wel, als je het XL pakket neemt (optie bij de meeste shoots) krijg je alle -in ieder geval goede- fotobestanden digitaal in JPG formaat in de hoogste kwaliteit zonder een watermerk. We zullen hoogstens de foto’s weglaten, waar personen bijvoorbeeld met de ogen dicht op staan en dubbele, veelal gelijkende foto’s. je kunt zelf doen wat je wilt met de foto’s. Wat wij waarderen maar zeker niet verplicht is, dat wanneer je de foto’s voor publicatie gebruikt ons erbij te willen vermelden (FotoStudioLimburg.com).

Drukken jullie ook foto’s af? En canvas?


Wij leveren digitale bestanden aan (via een download link). Je kunt zelf de mooiste foto’s selecteren en deze zelf laten afdrukken waar je zelf wilt. Ben je daar niet zo handig in, of wil je het graag hoogwaardig laten doen, dan kunnen je tips geven. Het enige wat wij hoogwaardig via onze leverancier kunnen leveren zijn fotoboeken. Heb je daar interesse in, neem dan contact op voor meer informatie. 

Wat bedoelen jullie met bewerken van foto’s?


Bij de verschillende soorten fotoshoots bewerken we een aantal foto’s. Deze bewerking houdt in dat we van de beste foto’s die wij selecteren, deze uitgebreid bewerken. Denk hierbij aan kleuring (fashion, zwart/wit, sepia, etc), retoucheren indien gewenst door onze klanten. De originele foto’s blijven ook origineel en die krijg je ook. Omdat je bij ons bijna alle goede foto’s krijgt (bij XL / Deluxe pakketten) kunnen we gezien de tijd die het kost, niet alle foto’s op deze manier bewerken. Bij elke fotoshoot kan je zien hoeveel we bewerken per pakket.

Met welke apparatuur werken jullie?


Wij werken met de high-end Canon apparatuur met professionele L lenzen. Onze studioflitsers zijn van het merk Elinchrom. Daarnaast beschikken wij ook over een beautydish voor fashion-, lingerie/boudoir en glamourshoots en diverse achtergronden.

Hebben jullie een pin automaat?

Nee, helaas hebben wij geen pin automaat. Het verdient de voorkeur om contant te betalen bij een fotoshoot, of eventueel het geld over te maken na de fotoshoot (wij sturen een PDF factuur).

fotoshoot-behind-the-scenes-fotostudiolimburg-fotograaf-limburg-02

Wat doen jullie met de foto’s?

Wij bewaren de foto’s in een backup gedurende maximaal 6 maanden. Wij kunnen na oplevering geen garantie meer geven dat de foto’s nog opgevraagd kunnen worden. Ook kunnen we enkele foto’s gebruiken voor ons portfolio die gemaakt zijn bij een fotoshoot. Zorg dus zelf voor een goede back-up!

Lees ook hoe je foto’s direct na een fotoshoot veilig bewaard worden

Hoe zit het met de privacy en gebruik van mijn foto’s?

Wij vinden uw privacy en het op de juiste manier omgaan met uw gegevens heel belangrijk. Als je een fotoshoot aanvraag doet via ons formulier heeft u daar de mogelijkheid om aan te geven of wij een of meerdere foto’s mogen gebruiken voor ons portfolio. De foto’s die we gebruiken zullen altijd een goede professionele uitstraling hebben. Wenst u niet dat we een foto gebruiken, dan kunt u dat aangeven op het contactformulier of na de fotoshoot.

Wat bedoelen jullie met artifyen van een foto?

Het is mogelijk om een hele speciale fotobewerking te laten maken, wij noemen dat Artifyen. Dit is uniek en een bijzonder geschenk voor iemand of voor jezelf/partner. We hebben een pagina met uitgebreide informatie en mogelijkheden, dus lees hier gerust even verder.

Is uw gebouw toegankelijk voor invaliden?

Update: Nu onze studio in Born is, zijn we op de begane grond bereikbaar. Er zijn slechts enkele drempels waar u overheen moet, maar verder zijn er geen trappen. Uiteraard is het ook mogelijk om fotoshoots op locatie in te plannen. 

Doen jullie ook bruidsfotografie?


Wij doen ook bruidsfotografie

Hoe zit het met TASK4 Studios?

FotoStudioLimburg.com is een onderdeel van TASK4 Studios. De naam FotoStudioLimburg.com is voor het publiek meer herkenbaar dan TASK4, intussen zijn we een begrip geworden in Limburg. Kijk naar onze recensies op Google; bij ons heb je geen (prijs) verrassingen achteraf, de foto’s zijn prachtig en we zijn heel vriendelijk en relaxed. Vandaar deze aparte website, om je zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Als je een afspraak met ons hebt, volg dan de bordjes TASK4 Studios en FotostudioLimburg in het bedrijfspand. Ons adres is te vinden op onze contactpagina.

Hebben jullie geen telefoonnummer?

Jawel, maar die staat niet op onze website. Er zijn meerdere redenen hiervoor. De belangrijkste is timemanagement: We willen niet gestoord worden tijdens fotoshoots. Als we een aanvraag via het formulier (of mail) binnen krijgen dan komt het in onze workflow terecht en wordt het netjes afgehandeld op het moment dat we daar de volle aandacht voor hebben.
Een andere reden is dat we niet graag ongevraagde marketing telefoontjes willen, dat doen wij zelf ook niet.
Als aanvulling willen we je vragen om geen fotoshoot aanvragen te doen via Facebook of Whatsapp, omdat ook deze berichten niet in onze workflow terecht komen en je dan onnodig zit te wachten op ons antwoord.

Hebben jullie een stageplek?

We krijgen vaak vragen van studenten of ze stage kunnen lopen. Helaas gaat dat niet bij ons. Wij zijn niet altijd tijdens kantooruren aanwezig, omdat we regelmatig voor klanten op locatie werken of ook thuis werken. Het bieden van een stageplek vergt ook tijd en aandacht van ons compacte team, die we liever besteden aan onze klanten.  

Nog vragen of staat een vraag hier niet bij?

Geen probleem, stuur ons gerust een e-mail.

(c) 2003 - FotoStudioLimburg.com // FotoStudioLimburg.nl // FotoStudioLimburg.be // De #1 Fotostudio van Limburg