Ik ben model en wil graag een fotoshoot doen

Dat kan! FotoStudioLimburg.com is niet alleen een fotostudio waar fotoshoots gedaan kunnen worden of een fotograaf ingehuurd kan worden. Maar je kunt je bij ons ook aanmelden als model,  als niet-model of als iemand de graag mee wilt werken aan een fotoshoot voor een van onze opdrachtgevers.

Aanmelden

Maar hoe zit dat precies en waarvoor kan ik me dan aanmelden?

Je kunt je aanmelden bij ons als je graag (betaalde of evt misschien onbetaalde) fotoshoots wilt doen. Dit zijn dan fotoshoots die een opdrachtgever, een klant van ons, graag wilt laten doen. Denk hierbij aan een kledingwinkel, kapper, schoenenwinkel, sportartikelen, sieraden en alle soorten producten waar de opdrachtgever graag een model bij wilt gebruiken.

Je kunt je heel simpel en zonder verplichtingen aanmelden bij ons. Dat kan via het aanmeldformulier op onze website. Als een potentiële klant zich meldt en jou uitkiest (wellicht een aantal modellen uitkiest) nemen we contact met je op. Houd er rekening mee, dat dit niet iets is wat heel vaak voor komt. Het is dan we dan een database hebben met mensen die graag fotoshoot willen doen, indien het eens voorkomt. 

Wij zijn geen modellenbureau, wij bieden deze service extra aan om modellen en bedrijven van dienst te zijn. Onze kracht is het maken van professionele foto’s d.m.v. kwalitatieve fotoshoots en visagie (optioneel in te huren).

Vergoeding

De vergoeding die je ontvangt na een fotoshoot is afhankelijk van je niveau, expertise en natuurlijk wat je klant ervoor wilt uitgeven qua budget. We laten aan onze eventuele opdrachtgever de keus om het model te kiezen die ze graag willen gebruiken voor de fotoshoot. Doordat wij van jou een goed beeld hebben wat je wel en niet wilt doen en we een portfolio hebben kan de opdrachtgever zo de juiste persoon uitzoeken.

Zo hebben we een junior, medior en expert niveau. We bepalen samen met jou welk niveau het beste past bij je en voor welke gebieden je graag ingezet wilt worden (kleding, producten, badkleding, lingerie, make-up/styling, etc)

De prijzen voor een fotoshoot zijn vaste prijzen waarvan jij als model een vaste vergoeding van krijgt. Op die manier is voor iedereen duidelijk wat er verwacht kan worden. Het helpt wel als je zelf al freelancer bent en facturen kunt sturen. Het is geen noodzaak, maar wel degelijk een voordeel.

Het kan ook zijn dat we wat meer portfolio foto’s willen of dat we nieuwe technieken willen uittesten. Als je daar voor open staat, geef dan aan dat je ook graag fotoshoots doet zonder vergoeding. 

Portfolio-fotoshoot

Heb je al portfolio van jezelf? Dat is super, want dit kunnen we (mits hier geen rechten op zitten van andere) in eerste instantie gebruiken voor een opdrachtgever. Maar let op, we beoordelen wel je portfolio op kwaliteit van de foto’s. Zeg niet dat je professional bent en vervolgens een selfie instuurt terwijl je op je bed zit.

Mocht je geen portfolio hebben of de foto’s zijn van mindere kwaliteit dan is het mogelijk om bij ons in de studio een fotoshoot te laten doen.  Voorheen deden we portfolio shoots, maar omdat de vraag niet heel erg hoog is, zul je deze zelf moeten bekostigen. Wees gerust: bij menig groot modellenbureau betaal je 3x de prijs wat het kost om een beetje portfolio op te bouwen. Je hebt de keuze uit onze reguliere fotoshoots zoals de Fast-fotoshoot en de Fashion-fotoshoot (eventueel te combineren met Lingerie-fotoshoot). Ook kun je er altijd visagie bij boeken voor 70 euro. Dit is echt aan te raden, omdat dit de foto’s helemaal tot in de puntjes af maakt. 

Vrijblijvend

Het aanmelden en afmelden als model is gratis en vrijblijvend (ook voor ons). 

Wij zullen je niet verbinden aan een contract of voorwaarde dat je geen ander modellenwerk kunt doen. Ook het afmelden als model bij ons is zonder voorwaarde.

Het enige contract wat er zal zijn is als er een fotoshoot voor een van onze opdrachtgevers gedaan gaat worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een minderjarige waarbij wij toestemming van een ouder/verzorger vragen. En toestemming tot het gebruik van de foto’s door onze opdrachtgever en eventueel toevoeging aan ons portfolio (tegenwoordig moet dat ook ivm de AVG).

We nemen ook altijd even contact op als wij een nieuwe fotoshoot opdracht hebben of je beschikbaar bent en deze wilt uitvoeren.

Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden? Hartstikke leuk!

Neem contact op via ons formulier. Je wordt direct toegevoegd aan onze kandidaten die worden voorgelegd mocht er een vraag van een klant zich voor doen. Of zoals aangegeven: wellicht willen we zelf een shoot plannen om portfolio op te bouwen, zo hebben we er van beide kanten iets aan. 

Voordat je een aanmelding instuurt nog 1 ding:

Stuur geen slechte foto’s!

Te vaak krijgen we hele tot vrij slechte selfies toegestuurd, als je dat van plan was, dan stuur liever geen aanmelding in. Je moet wel minstens 2 degelijke foto’s van jezelf insturen waarbij je als een model jezelf verkoopt / presenteert. Een foto op de slaapkamer voor de kast of in de keuken, selfies of zelfs foto’s waar je niet in straalt kunnen we en zullen we nooit gebruiken naar klanten toe. Laat op z’n minst zien dat je er moeite voor hebt gedaan. Zo kun je je foto’s ook gebruiken voor andere doelen. Nog steeds enthousiast? Dan stuur je aanmelding in!

Fill out my online form.

Algemene voorwaarden en privacy
Met het invullen en insturen van het formulier ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid, hiermee willen wij voldoen aan de GDPR en AVG wetgeving.

(c) 2003 - FotoStudioLimburg.com // FotoStudioLimburg.nl // FotoStudioLimburg.be // De #1 Fotostudio van Limburg