Met je iPhone foto’s bewerken

Een top 5 van fotobewerking apps voor op je iPhone waar je makkelijk, eenvoudig en leuk je foto’s kunt bewerken die je maakt met de iPhone. Hoewel de kwaliteit van een foto gemaakt op je smartphone nog niet in de buurt komt van een professionele spiegelreflexcamera is het toch heel leuk om hier je kiekjes mee te maken. Zeker ook om leuke moodboards mee te maken of leuke effecten te geven aan je vakantiefoto’s.

We hebben onze eigen top 5 aan leuke apps hieronder voor je neergezet.

Deze zijn voor de iPhone, maar het kan best dat deze app ook al voor Android bestaat.

1. instagram

Instagram

Wie kent deze app nog niet, Instagram. Misschien wel het meest populaire foto app voor de iPhone. Instagram wordt geleverd met een breed scala aan uitstekende filters en vele opties die direct kunnen worden toegepast op elke foto. Niet alleen is Instagram een van de beste foto-apps je kunt vinden, het dient ook als een populaire sociale netwerk. Deel je foto’s, en ook korte video’s met andere Instagram gebruikers. Instagram foto’s kunnen worden gedeeld op de Instagram website of rechtstreeks geplaatst op Facebook, Twitter, Tumblr of op andere social media sites.

 

2. Snapseed

snapseed

Misschien niet de meest bekende maar wel een van de meest krachtige foto apps. Met veel handige foto correctie tools en filters die je kunt toepassen en waarbij je altijd weer terug kunt gaan naar het orgineel. Ook een handige preview van voor en na foto. Het is niet gekoppeld aan Instagram maar er zijn genoeg mogelijkheden om je foto te delen of op te slaan. Hoewel de interface iets moeilijker lijkt dan Instagram is het toch gemakkelijk om snel hiermee aan de slag te gaan en leuk resultaat er uit te halen.

 

3. Pickcollage

piccollage

Als je graag moodboards maakt dan is dit een perfecte app. Kies je foto’s uit en een type frame en de foto’s worden in een collage geplaatst. Je hebt nog paar leuk opties om kleur, achtergrond of stickers toe te voegen en je hebt in een handomdraai een mooie collage. Simpel op te slaan in je fotoalbum op de iPhone en vandaaruit makkelijk te delen.

4. Snapbucket

SnapbucketSnapbucket werd gemaakt door Photobucket. Je kunt een foto selecteren, een stijl kiezen en deze foto delen met je vrienden. Interface en stijlen zijn vergelijkbaar met Instagram met vele verschillende filters en effecten, vignetten en kaders om je foto heen waarna je ze gemakkelijk kan delen op facebook, twitter of email naar je vrienden.

 

5. Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop ExpressDe meest gebruikte fotobewerkingsprogramma op de computer, en ook als foto app op de iPhone te gebruiken. De meest gangbare tools zitten in deze app zoals bijsnijden, rechtzetten, roteren en spiegelen van elke afbeelding. Pas de kleurinstellingen aan zoals de belichting, verzadiging, tint of contrast of gebruik een van de vele verschillende filters. Met een account bij Photoshop kan je je gemaakte foto’s uploaden naar een account van 2 gig.

 

 

Welke ­­­fotoapp gebruik jij, wat is je ervaring ermee in gebruikersgemak.